SDP:n Ojala-Niemelä: Kehittämisraha Lapin ammattikorkeakoululle tulee tarpeeseen

Tiedotearkisto,Tiedotteet

SDP:n kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä iloitsee Lapin ammattikorkeakoululle tänään myönnetystä 2,5 miljoonan euron kehittämisrahasta. Raha on tarkoitettu vuoden 2014 alussa aloittaneen Lapin ammattikorkeakoulun toimintojen vahvistamiseen.

 

–          Lapin koulutuskenttä on ollut murroksessa ja osa tehokkuuteen tähtäävistä toimista ja vaatimuksista on ollut vaikea hyväksyä. Olen kuitenkin iloinen, että uusi Lapin ammattikorkeakoulu aloitti toimintansa vuoden alussa ja toivon että suurempi yksikkö tuo etuja sekä opiskelijoille että paikallisille yrityksille opetuksen laadun ja työelämälähtöisyyden lisääntymisenä.

 

–          On tärkeää, että taloudellisesti tiukkoina aikoina rahaa suunnataan tarkasti ja suunnitelmallisesti ammattikorkeakoulujen itse määrittämiin strategisesti tärkeisiin kohteisiin ja näin ammattikorkeakoulujen toimintamahdollisuudet säilyvät ja kehittyvät.

 

–          Kahden itsenäisen ammattikorkeakoulun yhdistäminen toimivaksi kokonaisuudeksi ei ole helppo muutos. On hyvä, että ministeriössä on huomioitu lisäresurssien tarve Lapin AMK:n taipaleen alkuvaiheessa, Ojala-Niemelä toteaa.

 

Lapin AMK oli toinen suurimmista tuen saajista yhdessä Mikkelin ja Kymen AMK:n kanssa. Lapin AMK:n saama summa on 2,5 miljoonaa euroa ja se jakautuu vuosille 2015 ja 2016. Lapin AMK on vuoden 2014 alusta alkaen ainoa AMK-tasoisen koulutuksen järjestäjä Lapissa. Koulutuksen järjestäjien määrä vähentyi kolmesta yhteen kun Kemi-Tornion ja Rovaniemen ammattikorkeakoulut yhdistyivät ja Humanistinen ammattikorkeakoulu sulkeutui jo aiemmin.

 

Lisätietoja: Johanna Ojala-Niemelä

050 512 2663