Yhdeksän Lapin kuntaa sai avustusta ryhmäkokojen pienentämiseen

Tiedotearkisto,Tiedotteet

SDP:n kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä on tyytyväinen, että yhdeksän lappilaista kuntaa sai valtionavustusta perusopetuksen opetusryhmien pienentämiseen. Opetusministeri Krista Kiuru päätti avustuksista tänään.

 

–          On hyvä, että tällaista korvamerkittyä rahaa jaetaan kuntiin, jolloin se kohdentuu varmasti ryhmäkokojen pienentämiseen. Rahareikiä on kunnissa paljon, mutta tämän avustuksen kohdalla ei tarvitse eikä voi miettiä mihin se käytetään. Avustus keskittyy pienten ja isompienkin koululaisten oppimisympäristön parantamiseen, mistä olen iloinen, Ojala-Niemelä toteaa.

 

–          Avustus on tarkoitettu vain opettajien palkkakustannuksiin, resurssiopettajien lisäämiseen eli opettajien samanaikaisopetuksen järjestämiseen luokassa, jakotunteihin tai ryhmien jakamiseen pysyvästi. Avustuksen käyttöä myös valvotaan. Pieni ryhmäkoko rauhoittaa oppimisympäristöä ja takaa sen, että opettajan aikaa riittää jokaiselle.

 

Avustusta jaettiin yhteensä 60 miljoonana 230 järjestäjälle ympäri Suomea. Rahoituksen käytölle on tiukat kriteerit ja sitä valvotaan. Avustus  tulee palauttaa opetus- ja kulttuuriministeriöön, mikäli ryhmäkokoja on päätetty kasvattaa lukuvuonna 2014–2015 edelliseen vuoteen verrattuna. Jos opettajien lomautus kohdistuu opetukselliseen aikaan ja ryhmät suurenevat tulee saatu rahoitus tältä ajalta palauttaa.  Rahoitus on käytettävissä vuosina 2014–2015. Opetuksen järjestäjät raportoivat rahan käytöstä keväällä tammikuussa 2016.

 

Lisätietoja: Johanna Ojala-Niemelä

050 512 2663