Tornio-Laurila rata sähköistettävä

Tiedotearkisto,Tiedotteet

 

 

 

Julkaisuvapaa 1.5.2014 klo 12

 

 

Kansanedustaja Johanna ojala-Niemelä Tornion – Haaparannan vappujuhlassa Victorian torilla 1.5.2014

 

 

Tornio-Laurila rata sähköistettävä

 

Kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä vaatii Tornion ja Haaparannan yhteisessä vappujuhlassa Tornio-Laurila radan sähköistystä sekä valtatie 4 Kemi- Ouluvälin perusparantamista.

 

– Tornio/Laurila radan sähköistämisen kustannukset ovat varsin pienet suhteessa siihen mitä kaikkea se mahdollistaa tulevaisuudessa kuten rajat ylittävän henkilöjunaliikenteen sekä suurteollisuuden yhteydet, Ojala-Niemelä muistuttaa.

 

– Taloustaantuman aikana tarvitsemme elvyttäviä hankkeita, jotka ovat ennen pitkää kuitenkin toteutettava ja tässä on konkreettinen ja nopea hanke yhden logistisen pullonkaulan avaamiseksi, joten momentum on nyt oikea, Ojala-Niemelä korostaa.

 

– Liikennehankkeet luovat kasvua ja elinvoimaa sekä parantavat elinkeinoelämän kilpailukykyä: Tornio- Laurila radan sähköistyksen lisäksi valtatie 4 Kemin ja Oulun välin perusparannus on toteutettava ensi hallituskaudella. Tie- ja ratahankkeita ei tule nähdä pelkkänä kulueränä, vaan vientiteollisuuden edistäjänä, jotta Suomi pärjää tulevaisuudesaakin, Ojala-Niemelä toteaa.

 

– Vappuna viestini on, että uskomme työhön ja ko. hankkeet losivat työtä ja toimeentuloa alueen ihmisille. Nyt on oikea aika toteuttaa edellä mainitut hankkeet, Ojala-Niemelä toteaa.

 

Kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä, puh. 050 512 2663