SDP:n kansanedustajat: Metsähallituksen yhtiöittämisestä ei ole sovittu hallitusohjelmassa

Tiedotearkisto,Tiedotteet

 

SDP:n kansanedustajat: Metsähallituksen yhtiöittämisestä ei ole sovittu hallitusohjelmassa

 

SDP:n kansanedustajat Johanna Ojala-Niemelä ja Tytti Tuppurainen tyrmäävät maa- ja metsätalousministeri Jari Koskisen (kok.) kritiikin epäjohdonmukaisesta linjasta metsähallituslain suhteen. Koskinen arvosteli demareita tänään Etelä-Suomen sanomissa.

 

–          SDP:n maa- ja metsätalousvaliokuntaryhmä sekä koko eduskuntaryhmä on ollut kannanotoissaan johdonmukainen: yhtiöittäminen ei käy ja olemassa oleva toinen vaihtoehto on otettava valmisteluun.

 

–          Kummallisen kovakorvaista porukkaa on ministeriössä, kun korkean tason lakiasiantuntijoiden puoltama malli ei heille kelpaa. Lakiteknisten kiemuroiden taakse on helppo piiloutua, mutta SDP:llä on asiaan vain yksi viesti: Metsähallitus voidaan organisoida myös ilman yhtiöittämistä.

 

–          Konkurssisuojan ja veroedun poistaminen on toteutettavissa erityisliikelaitoksena. Metsähallituksesta voidaan luoda itsenäinen oikeushenkilö siten, että se voidaan asettaa konkurssiin.

 

–          Hallitusohjelmaan ei kokoomuksen toiveista huolimatta kirjattu Metsähallituksen yhtiöittämisestä mitään, vaan päinvastoin se, että valtion metsien ja niitä hallinnoivan Metsähallituksen rooli teollisuuden raaka-ainehuollon ja työllisyyden tasaisena turvaajan tulee säilyttää ja valtion maiden ja vesien kokonaishallinta säilytetään Metsähallituksella. Metsähallituksen metsätaloustoimintojen yhtiöittäminen olisi tämän kirjauksen vastaista toimintaa.

 

Lisätietoja:

 

Johanna Ojala-Niemelä

Sdp:n eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja

puh. 050 512 2663

 

Tytti Tuppurainen

Maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen

puh. 0400 840 594