Johanna Ojala-Niemelä (sd): puheenvuoro aiheeseen Valtioneuvoston tiedonanto eduskunnalle 24.6.2014 nimitetyn pääministeri Alexander Stubbin hallituksen ohjelmasta (24.6.2014)

Puheenvuorot eduskunnassa

Arvoisa herra puhemies! Otan esille edustuskulujen verovähennysoikeuden palauttamisen. Se oli hyvä asia ja päätös Lapin työllisyyden kannalta. Yritysten verovähennysoikeuden poistamisella on ollut dramaattisia vaikutuksia kuluvana keväänä ja tuntuvat negatiiviset vaikutukset Lapin matkailukeskusten ohjelma- ja ravintolapalveluitten yrityksille, ja on hyvä, että hallitus on ottanut nämä matkailuyrittäjien viestit ahdingosta tosissaan eivätkä ne ole kaikuneet kuuroille korville. Vaikka tämä poukkoileva veropolitiikka ei ole kenenkään etu, pidän kuitenkin hyvänä sitä, että hallitus on valmis tunnustamaan virheensä ja myös tekemään tarvittaessa korjausliikkeitä.

Luonnollisesti pohjoisen ihmisenä olisin toivonut, että tähän kasvu- ja työllisyyspakettiin olisi leivottu sisään nämä Soklin rautatie- ja liikenneinvestoinnit, mutta toivon, että uusi kunta- ja liikenneministeri Risikko ottaa asiakseen ajaa tätä voimalla eteenpäin. Toivon myös, että tuossa budjettiriihessä elokuussa näitä liikennehankkeita myös sirotellaan eri puolille Suomea.