SDP:n Ojala-Niemelä: Infrahankkeista päätetään syksyllä

Tiedotearkisto,Tiedotteet

 

 

 

SDP:n Ojala-Niemelä: Infrahankkeista päätetään syksyllä

 

Kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä ihmettelee keskustan kansanedustaja Markus Lohen kritiikkiä infrahankkeiden unohtamisesta. Hallitusohjelmapaperia luettaessa olisi Lohellekin käynyt selville, että maata koskevista infra-hankkeista päätetään syksyn budjettiriihessä.

 

–          Nyt tehtiin päätökset Etelä-Suomen kolmen suuren hankkeen jatkosta mutta valtiovarainministeri Rinne on kaikenaikaa luvannut, että maakuntia ei näissä talkoissa unohdeta. Odotankin myönteisiä infra- ja korjausrahoituspäätöksiä Lapille elokuun budjettiriihessä, Ojala-Niemelä muistuttaa.

 

–          Toki odotus Soklin investointia kohtaan on kova ja erinäisiä keskusteluja aiheesta on käyty pitkin vuotta. Summa, jolla valtion odotetaan lähtevän mukaan, on niin suuri, että vielä päädyttiin tekemään lisälaskelmia ja tähänkin varmasti palataan, Ojala-Niemelä toteaa.

 

–      Lapin matkailun ja työllisyyden kannalta on tärkeää, että edustuskulujen verovähennysoikeus päätettiin palauttaa minihallitusneuvotteluissa. Yritysten verovähennysoikeuden poistamisella on ollut kuluneena keväänä tuntuvat negatiiviset vaikutukset Lapin matkailukeskusten ohjelma- ja ravintolapalvelu yrityksille. On hyvä, että hallitus on valmis tekemään korjausliikkeitä, jos ne havaitaan tarpeelliseksi, Ojala-Niemelä toteaa.

 

 

 

Lisätietoja:

 

Kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä

050 512 2663