Johanna Ojala-Niemelä (sd): puheenvuoro aiheeseen Valtioneuvoston periaatepäätös 18 päivänä syyskuuta 2014 Fennovoima Oy:n hakemukseen uuden ydinvoimalaitoksen ja voimalaitoksen toimintaan samalla laitospaikalla tarvittavien ydinlaitoksien rakentamisesta (3.12.2014)

Puheenvuorot eduskunnassa

Arvoisa herra puhemies! Energiapaletin pitää olla monipuolinen, ja on luontevaa, että edistämme aurinko-, vesi-, tuuli- ja muita uusiutuvia lähteitä. Meillä pohjoisessa ilolla tervehditään tätä Fennovoiman hanketta. Meillä on hyvin energiaintensiivisiä aloja, metsä- ja metalliteollisuutta, kaivoksia, matkailu kasvaa, ja Meri-Lapin alueella syntyy 9 prosenttia tämän maan viennistä. Täytyy kyllä todeta se, että uusiutuvilla ei vastata tähän huutoon, mikä tarve tällä hetkellä on. Tämä on välttämätön hanke, ja siellä niitä työpaikkoja, edustaja Arhinmäki, syntyy. Outokummulla, Stora Ensolla, Metsä-Botnialla, kun on edullista energiaa saatavissa, työpaikat pysyvät.

Tämä loppusijoitus on vielä kysymyksen alla. Olisin myös kysynyt ministeriltä sitä, eikö tämä Posivan ratkaisu Eurajoelle ollut silloin kansallinen ratkaisu, ettei tähän maahan tarvita kahta onkaloa näitä ydinjätteitä varten.