Rakenneuudistukset ovat aluepolitiikkaa

Tiedotearkisto,Tiedotteet

Ojala-Niemelä: Rakenneuudistukset ovat aluepolitiikkaa

Tiedote 22.3.2015

SDP:n kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä korostaa rakenneuudistusten merkitystä Pohjois-Suomelle.

– Rakenneuudistukset varmistavat, että Lapissakin pystytään käymään koulua ja käyttämään terveyspalveluita tulevaisuudessa. Siksi etenkin sote-uudistus ja toisen asteen koulutusuudistus ovat ensisijaisen tärkeitä tulevalla vaalikaudella.

– Yksinkertaisesti kyse on siitä, että nykyiseen palvelurakenteeseen eivät rahat riitä pitkällä aikavälillä. Väestö ikääntyy, työllisyys on matalalla ja palveluiden tuottamismalli on jäänyt ajastaan jälkeen. Malli on ajalta, jolloin liikkuminen on hankalampaa ja esimerkiksi digitalisaatiota ei ollut hyötynämme. Tuottamalla ihmisten tarvitsemat palvelut tehokkaammin ne voidaan pitää kaikkien saatavilla, Ojala-Niemelä tiivistää.

SDP julkaisi viime perjantaina talouspoliittisen linjapaperinsa, jossa sopeutustoimien lisäksi sitoudutaan rakenneuudistusten toteuttamiseen.

Lisätiedot:

Kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä 050 512 2663