Heikompiosaisista huolehdittava myös seuraavalla hallituskaudella

Tiedotearkisto,Tiedotteet

 

Kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä vappupuheessaan Lordin aukiolla 1.5.2015:

 

Seuraavalla hallituskaudella ratkaistaan Suomen tulevaisuuden kannalta isoja kysymyksiä. Tulevalla hallituksella on edessään vaikeita päätöksiä, jotka vaikuttavat jokaisen suomalaisen elämään jopa vuosikymmenien päähän. Toivon, että isot päätökset ja muutokset tehdään yhteiskunnallinen eheys, oikeudenmukaisuus ja heikompiosaiset huomioiden.

 

Suomi siirtyi vaaleissa oikealle. Suomen talouden alamäki täytyy taittaa niin, ettei juopa eri ihmisryhmien välillä kasva. Suomi ei saa siirtyä kohti luokkayhteiskuntaa. Eriarvoistumiskehitys on saatava katkaistua.

 

Sellaista Suomea ja sellaista yhteiskuntaa, jossa ihmisten asema, varallisuus tai kyky käyttää kyynärpäitään määrittävät menestyksen, en kannata enkä halua tukea.

 

Alkaneen vaalikauden isot kysymykset ovat talouden alamäen taittamisen lisäksi sote-uudistus sekä koulutus ja työelämä-asiat.

 

Suomalaisen työn puolustajia tarvitaan tänään ehkä enemmän kuin koskaan aiemmin.

Suomalaista työelämää kehitetään yhteistyöllä. Ei voi olla niin, että Suomen nousu taantumasta revitään vain palkansaajan selkänahasta. Uudistukset on tehtävä oikeudenmukaisesti.

 

Suomelle on heitettävä pelastusrengas. Pelastusrengas on heitettävä myös niille ihmisille, joita talouden taantuma on kohdellut kaltoin. Työttömänä oleville ihmisille on osoitettava valo tunnelin päässä. Työttömyyden nujertaminen on tulevan hallituksen tärkein tehtävä.

 

Poliittinen työväenliike ja ammattiyhdistysliike ovat yhdessä tehneet pitkän ja ansiokkaan työn Suomen rakentamiseksi hyvinvointiyhteiskunnaksi – yhteiskunnaksi, jossa vastuuta kannetaan heikoimmista ja kaikki halutaan pitää mukana. Yhteiskuntaa on rakennettu sopimalla. Sopimista suomalainen yhteiskunta ja työelämä tarvitsevat nytkin.

 

Vasemmistopuolueiden täytyy olla eturintamassa ajamassa heikon ja sorretun asemaa. Yhteiskunnallisen eheyden ja tasa-arvon vaaliminen on vasemmiston yhteinen tehtävä.

 

Hallituspohjasta riippumatta toivon, että Lapin kansanedustajat tekevät hyvää yhteistyötä ja pohjoisen Suomen kannalta parasta mahdollista politiikkaa seuraavat neljä vuotta. Lapilla on kaikki mahdollisuudet menestykseen. Maakunnassa on kasvavia teollisuus- ja toimialoja ja uskon, että arktinen politiikka tulee seuraavan neljän vuoden aikana vahvistumaan. Se luo lisää mahdollisuuksia pohjoisen elinkeinoelämälle.

 

Yhteisinä huolenaiheinamme ovat varmasti mm. liikenneyhteydet, jotka ovat myös menestyvän vientiteollisuuden elinehto. Niiden ja monien muiden polttavien kysymysten kanssa työ ei seuraavan neljän vuoden aikana tule loppumaan.

 

Lisätietoja:

Johanna Ojala-Niemelä

050 512 2663