Ojala-Niemelä: Putkonen pyrkii vaientamaan perussuomalaisten vastaisen kritiikin

Tiedotearkisto,Tiedotteet

Ojala-Niemelä: Putkonen pyrkii vaientamaan perussuomalaisten vastaisen kritiikin

Tiedote 12.8.2015

Sdp:n kansanedustaja Ojala-Niemelä ihmettelee Putkosen eilistä ulostuloa, jossa hän kertoo perussuomalaisten käyvän juristivoimin läpi kansanedustaja Immosen facebook-päivityksestä alkaneen kirjoittelun ja pelottelee vastuuseen vetämisellä asiasta kirjoittaneita poliitikkoja, toimittajia ja tutkijoita.

– Demokratia ei voi toimia ilman mediaa ja vapaata tiedonvälitystä, Ojala-Niemelä korostaa. Joukkotiedotusvälineet mahdollistavat yhteiskunnallisen keskustelun ja toimivat vallanpitäjien kriitikkoina. Media pistää päättäjät ahtalle pakottaen heitä kertomaan ajatuksistaan ja tekemisistään kansalaisille. Media myös nostaa epäkohtia julkisuuteen ja pakottaa päättäjiä puuttumaan niihin. Puolestaan median uhkailu ja pelottelu oikeustoimilla ei kuulu puolueiden tehtäviin, Ojala-Niemelä muistuttaa.

– On demokratian ja oikeusvaltion periaatteiden vastaista, että Putkonen pyrkii vaientamaan kansanedustaja Immosen facebook-kirjoittelusta alkaneen uutisoinnin median ja kansanedustajien pelottelulla sekä uhkailulla vastuuseen vetämisestä. Media on toteuttanut vain tehtäväänsä paljastamalla ääriajattelun puolueen sisällä, Ojala-Niemelä toteaa.

– Median unohtamat tai tahallaan sivuuttamat asiat voivat jäädä yhteiskunnallisesta keskustelusta kokonaan syrjään ja muuttua näkymättömiksi. Sen sijaan, että rasismin ja muukalaisvihan vastaista keskustelua pyritään vaientamaan, siitä käytävää keskustelua on lisättävä yhteiskunnassa. Ääriajattelu on nostanut päätään Suomessa. Tämän takia SDP on toivonut, että kaikki suomalaiset puolueet uusisivat rasisminvastaisen julistuksen vuodelta 1998. Toivottavasti myös Perussuomalaiset ovat mukana julistuksen uusimisessa.

 

Kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä

P. 050 512 2663
 

http://yle.fi/uutiset/ojala-niemela_putkonen_pyrkii_vaientamaan_perussuomalaisten_vastaisen_kritiikin/8220972