SDP:n Ojala-Niemelä: Hallitus roiskii sinne tänne

Tiedotearkisto,Tiedotteet

 

Kansanedustaja, varatuomari Johanna Ojala-Niemelä ihmettelee hallituksen poukkoilevaa politiikkaa oikeuspolitiikassa. Hallitus on tänään esittänyt edellisen eduskunnan hyväksymän ja kesäkuussa 2015 vahvistetun sakon muuntorangaistuksen käytön laajentamista koskevan lakimuutoksen peruuttamista. Lain kumoamista koskeva hallituksen esitys annettiin eduskunnalle tänään 8.10. 

 

– Lainsäädännön ennakoitavuuden kannalta on ongelmallista, että hallitus roiskii sinne tänne ja nyt yhtäkkiä ilmoittaakin peruuttavan jo valmistellun lain, Ojala-Niemelä toteaa. Hallituksen esityksen peruuttamista on perusteltu taloudellisilla syillä, mutta lain kustannusvaikutukset olivat hyvin tiedossa jo lakia viime kaudella valmisteltaessa, Ojala-Niemelä muistuttaa.

 

– Tämä on mielestäni taas yksi osoitus siitä, ettei hallituksella ole homma hanskassa, Ojala-Niemelä toteaa. Pidän erikoisena, että kokoomus ajoi tätä uudistusta viime kaudella kuin käärmettä pystyyn ja nyt ääni kellossa on muuttunut ja lakia pidetään byrokraattisena ja monimutkaisena. Samaan aikaan, kun laki hallituksen toimesta haudataan kokoomuslainen lakivaliokunnan puheenjohtaja Kari Tolvanen vaatii eduskunnassa toimia korvaavien toimenpiteiden valmistelemiseksi, kummeksuu Ojala-Niemelä.

 

Lisätietoja:

 

Kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä

050 512 2663