SDP:n Ojala-Niemelä: Ministeri Mäntylä petti lupauksensa

Tiedotearkisto,Tiedotteet

Tiedote  27.11.2015

SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä kritisoi ministeri Hanna Mäntylää (ps.) vaalilupauksen pettämisestä. Eduskunta äänesti perjantaina kansalaisaloitteesta, jonka tarkoituksena oli estää pienempien synnytyssairaaloiden lakkautus. Ojala-Niemelän mukaan asia on Lapille erittäin tärkeä.

 

”Länsi-Pohjan keskussairaala täyttää asetuksen määrittelyt laadukkaasta synnytyksestä muilta osin paitsi synnytysten määrän osalta. Kansalaisaloitteen läpimeno olisi ollut tärkeää Meri-Lapille, josta kerättiin 20 000 nimeä aloitteeseen.”

 

Ojala-Niemelä kritisoi perussuomalaista ministeri Hanna Mäntylää.

 

”Ministeri Mäntylä petti vaalilupauksen lisäksi myös Lapin. Hän on ollut päivystysasetuksen kovimpia vastustajia, mutta nyt hän ajaa asiaa ministerinä eteenpäin. Tällainen takinkääntö on vahingollinen asia koko Lapille. Tällaista toimintaa on vaikea ymmärtää.”

 

Perussuomalaiset vastustivat päivystysasetusta ennen vaaleja. Puolueen vaaliohjelmassa asiasta sanottiin näin:

 

“Päivystysasetus on purettava. — Me emme kannata synnytysten keskittämistä vain suuriin yksiköihin.” Tästä huolimatta kaikki perussuomalaiset äänestivät päivystysasetuksen muuttamiseen tähtäävää kansalaisaloitetta vastaan.

 

Ojala-Niemelä muistuttaa, että viime vaalikaudella peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd.) antoi Länsi-Pohjan keskussairaalalle poikkeusluvan.

 

”Vähintä, mitä ministeri Mäntylä voi nyt tehdä, on antaa jatkoaika poikkeuslupaan”, Ojala-Niemelä vaatii.

 

Lisätietoja:

 

Johanna Ojala-Niemelä

050 512 2663