Opposition edustajat kritisoivat Metsähallituslain käsittelyä ja aikataulua eduskunnassa

Tiedotearkisto,Tiedotteet

Paljon keskustelua herättänyt hallituksen esitys Metsähallituksen uudelleenorganisointia koskevaksi lainsäädännöksi on tänään lähetekeskustelussa eduskunnan täysistunnossa.

 

–         Sekä lain sisältö että valmisteluprosessi on herättänyt ansaitusti kritiikkiä. Laki on jätetty tiistai-illan toiseksi viimeiseksi asiaksi pitkällä esityslistalla. Vaikuttaa siltä, että tästä esityksestä ei kukaan halua ottaa poliittista vastuuta kun asia haudataan päiväjärjestyksen loppuun ja käsitellään ilman vastuullista ministeriä , kritisoi SDP:n maa- ja metsätalousvaliokuntaryhmän vetäjä, kansanedustaja Harry Wallin.

 

–         Kyseessä on vaalikauden tärkein kansallisia luonnonvarojamme, valtion maa- ja vesialueita, koskeva esitys. Nyt valitettavasti avataan ovi sille, että kansallinen tuottava omaisuus voidaan tulevaisuudessa yksityistää, toteaa vasemmistoliiton kansanedustaja Jari Myllykoski.

 

–      Keskustan ja perussuomalaisten kansanedustajat vastustivat viime kaudella oppositiossa tätä samaista esitystä. Erityisesti Lapissa olimme yhtenä rintamana puolustamasta alueelle tärkeitä arvoja. Nyt on hallituspuolueilla takki kääntynyt ja esityksen on kuitannut keskustalainen ministeri, muistuttavat lappilaiset kansanedustajat Johanna Ojala-Niemelä ja Markus Mustajärvi.

 

 

Hallituksen esitys Metsähallituksen uudelleenorganisointia koskevaksi lainsäädännöksi sisältää esityksen valtion metsätalousosakeyhtiöksi, jonne on tarkoitus siirtää valtion mailla tapahtuva metsätaloustoiminta.

 

SDP ja Vasemmistoliitto ovat voimakkaasti kritisoineet yhtiöittämistä ja esittäneet vaihtoehtoisten tapojen etsimistä toteuttaa kilpailuneutraali toimintapa valtion mailla ja metsissä.

Tiedote 8.12.2015

Lisätietoja:

Johanna Ojala-Niemelä 050 512 2663