Suomea viedään nyt väärään suuntaan

Tiedotearkisto,Tiedotteet

 

–         Olen erittäin huolissani tilanteesta, jossa Suomi tällä hetkellä on. Taloustilanne on vakava, mutta sen lisäksi Suomessa istuu hallitus, joka empimättä murentaa tasa-arvoisen hyvinvointivaltion perusteita , toteaa kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä SDP:n Lapin piirin kevätkokouksessa Rovaniemellä.

 

–          Hallituksen vauhti uudistusten kanssa on kova, myös arvot ovat kovat. Pääasia näyttää olevan, että tehdään välittämättä siitä, mitä syntyy tuloksena. Pelkään, että nyt synnytetään uusia kadotettuja sukupolvia kun osa ihmisistä pudotetaan yhteiskunnan ulkopuolelle. “Nopeudesta ei ole hyötyä, jos suunta on väärä”, sanoi aikanaan jo Mahatma Gandhi.  Tämä kuvaa hyvin hallituksen politiikkaa.

 

–          Hallitus uudistaa sosiaali- ja terveyspalvelut, mikä tarkoittaa niiden yhtiöittämistä ja avaamista markkinoille. Valinnan vapauden mantran alle mahtuu monenlaista, ihmisten tarpeet ovat unohtuneet. Hallitus pilkkoi ja yhtiöitti Metsähallituksen metsätaloustoiminnot, mikä herätti pelkoja Suomen metsäomaisuuden kohtalosta tulevaisuudessa.

 

–         Seuraavaksi on tarkoitus pilkkoa ja avata kilpailulle maantiet, rautatiet ja meriväylät. Postin toiminta on lamaantunut. Viimeksi ministeri Berner kertoi, että Suomen infra-omaisuus, tiet ja radat, yhtiöitetään ja aletaan periä palvelumaksua teiden käytöstä. Onko hallituksen esityksessä tolkkua, että kansalaisten vapaa liikkuvuus tässä maassa asetetaan maksulliseksi? Ojala-Niemelä kysyy. On selvää, että maksajia löytyy enemmän ruuhka-Suomen liikenneväylille kuin Lapin pitkille taipaleille. Tästä seuraa, että joko suhteelliset kustannukset muualla Suomessa nousisi tai väylien kunto ja taso entisestään laskisi.

 

–        Taksiluvat vapautetaan, mikä herättää kysymyksen, riittääkö maaseudulle enää takseja?

Hintojen vapauttaminen, asemapaikoista luopuminen ja taksikiintiöistä luopuminen herättää kysymyksiä, miten käy maaseudun taksiliikenteen ja erityisesti yöpäivystyksen? Pelkona on, että hintojen vapauttaminen johtaa taksimatkojen kallistumiseen. Tätä kehitystä ei pidä hyväksyä, Ojala-Niemelä toteaa.

 

–          Ihmiset äänestivät kevään 2015 vaaleissa muutoksen puolesta, mutta äänestivätkö he tällaisen politiikan puolesta, jota Suomessa nyt harjoitetaan? Uskon, että SDP:n arvoille on nyt tilausta enemmän kuin pitkään aikaan. SDP on esittänyt hallitukselle uskottavia vaihtoehtoja niin työllisyyden, talouden, viennin kuin yrittäjyyden kohentamiseksi. Tasa-arvo, heikommasta huolehtiminen ja mahdollisuus tavoitella koulutusta ja hyvää elämää taustasta ja varallisuudesta riippumatta on oltava johtotähtenä kun Suomea viedään 2020-luvulle. Suomen täytyy olla tulevaisuudessakin kaikkien, ei vain harvojen, yhteiskunta, Ojala-Niemelä päättää.

 

 

 

Lisätietoja:

Johanna Ojala-Niemelä

050 512 2663

 

Tiedote

23.4.2016