Terrafamen kaivostoiminnan jatkaminen perusteltua – kysymys 1 500 työpaikasta

Tiedotearkisto,Tiedotteet

Tiedote 11.11.2016

Julkaisuvapaa heti

 

Terrafamen kaivostoiminnan jatkaminen perusteltua – kysymys 1 500 työpaikasta

 

Eduskunnan talousvaliokunnan sosialidemokraattien mukaan Terrafamen kaivostoiminnan jatkaminen on perusteltua. Hallitus käsitteli asiaa tänään talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa, jonka näkemys oli, että kaivoksen toimintaa ei ole perusteltua ajaa vuoden vaihteessa alas ja että siihen liittyvän lisärahoituksen tulee jatkua.

 

  • Kysymys on suoraan ja välillisesti 1 500 ihmisen työpaikasta, joita on vaikea korvata. Kaivoksen merkitys on huomattava Kainuun aluetaloudelle, ja sen toiminnan jatkuminen turvaa koko alueen elinvoimaisuutta. Tämä on näille työntekijöille ja heidän perheilleen varmasti mukava joululahjauutinen, toteaa kansanedustaja Lauri Ihalainen.

 

  • Luotamme hallituksen arvioon siitä, että kaivoksen ympäristöongelmat on saatu hallintaan ja ympäristöluvan ehdot täyttyvät. Jatkopäätös on tarpeellinen ja merkittävä Kainuun taloudelle ja työllisyydelle, sanoo kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä.

 

Valiokunnan sosialidemokraatit korostavat, että Terrafamelle on löydyttävä uskottava omistajapohja.

 

  • Kaivoksen ylösajo on toteutunut suunnitelmien mukaan. Tässä tilanteessa lisäaika ja rahoitus omistajapohjan järjestämiseksi ovat aiheellisia. On tärkeää, että kaivokselle löytyy uskottava ulkopuolinen omistaja, sanoo kansanedustaja Ville Skinnari.

 

 

LISÄTIETOJA:

 

Lauri Ihalainen: 050 574 0636

Johanna Ojala-Niemelä 050 512 2663

Ville Skinnari: 040 504 8187