Kemin sataman väyläsyvennys budjettiin

Tiedotearkisto,Tiedotteet

 

Oulun satama sai rahoituspäätöksen äskettäin ja Kokkolan sataman kehittämiseen on ensi vuoden valtion talousarviossa varattu määräraha. Sen sijaan Kemin sataman väylän syventämiseen ei rahoitusta tunnu löytyvän millään.

        Vetoamme voimakkaasti lappilaisiin keskustan kansanedustajiin, että he laittavat pääministeri Sipilän tiukoille, jotta koko Lapille tärkeä väyläinvestointi saadaan liikkeelle, haastavat kansanedustaja Mustajärvi ja Ojala-Niemelä pääministeripuoluetta.

        Kemin satamainvestointi jos mikä on perusteltu. Kemi-Tornio-alueelta lähtee seitsemän prosenttia koko Suomen viennistä. Metsä- ja kaivosteollisuudessa on myös kovat odotukset tuleville vuosille. Kemin sataman kehittämistä puoltavat myös ympäristösyyt.

Lapin vasemmistolaiset kansanedustaja jättivät perjantaina yhteisen talousarvioaloitteen, jotta 21 miljoonan euro saataisiin liikkeelle.

 

Lisätietoja:

Markus Mustajärvi, 050 511 3133

Johanna Ojala-Niemelä, 050 512 2663