Kunnat ovat suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan kivijalka

Suomessa pidetään kuntavaalit 13.6. ja nyt valitaan valtuustoihin päättäjiä seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Kuntakentällä eletään voimakasta murroskautta. Sosiaali- ja terveydenhuolto siirretään kunnilta leveämmille hartioille hyvinvointialueille. Siitä huolimatta, että kuntien tehtävänä ei jatkossa ole päättää sotepalveluista, kunnat vastaavat jatkossakin laajasta ja tärkeästä tehtäväkokonaisuudesta: osaamisesta- ja sivistyksestä, terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä, liikunta-, kulttuuri- ja muista vapaa-ajan palveluista, nuorisotoimesta, paikallisesta elinkeinopolitiikasta, maankäytöstä, rakentamisesta ja kaupunkisuunnittelusta.

Haluan edistää seuraavia asioita:

‐ Hoitoon on päästävä jonottamatta. Asiakasmaksut eivät saa estää lääkäriin menoa.

‐ Sosiaalipalveluiden on toimittava ihmisten tarpeiden mukaan.

‐ Lasten on päästävä lähipäiväkotiin ja kouluun ja liikunta- ja kulttuuripalveluja on oltava tarjolla.

‐ Ikäihmisten palveluista on huolehdittava ja laadun on oltava kunnossa. Panostukset ennaltaehkäisyyn ja kuntoutukseen tulevat vähentämään laitoshoidon tarvetta ja kotiin vietävien palveluiden vahvistaminen mahdollistaa kotona asumisen pidempään.

‐ Toimiva kunta tuottaa palvelut pääosin omana työnä. Yksityisten yritysten ja kolmannen sektorin palvelut täydentävät kunnan palveluita.

‐ Työntekijöiden hyvinvoinnista on pidettävä huolta.

Jos katsot hyväksi olen jatkossakin palveluksessasi numerolla 116. Äänestämällä voit vaikuttaa !

Ennakkoäänestys kotimaassa 26.5.-8.6.2021

Kuntavaalien vaalipäivä 13.6.2021

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *