Kilpajuoksu virusta vastaan

Kun Vuoden vaihteen 2020 jälkeen Lapissa uutisoitiin yhden kiinalaisturistin sairastuneen koronaan, ei kukaan osannut arvata vielä, mikä vitsaus meillä olisi kansakuntana edessä. Monenlaisin rajoitustoimin viruksen leviämistä on yritetty suitsia ja terveyttä suojella. Rajoitustoimilta ei ole välttynyt yhteiskunnassa kukaan. Kouluja ja oppilaitoksia suljettiin, työikäisille suositeltiin etätöitä ja ikäihmisiä suojeltiin kehottamalla välttämään lähikontakteja. Julkisia kokoontumisia, Uudellemaalle liikkumista ja rajan ylittämistä rajoitettiin. Rajoitukset hidastivat epidemian etenemistä, mutta samalla uudet aallot pitävät päättäjät varpaillaan.

Viruksen taltuttamisessa avuksi on saatu myös rokotteet. Suomessa rokotteilla on ajan saatossa saatu kitkettyä monia sairauksia. Muun muassa polio, jäykkäkouristus tai hinkuyskä ovat painuneet unholaan. Tätä taustaa vasten en ymmärrä yleistä rokotevastaisuutta, mutta ymmärrän toki, että joillakin voi olla terveydellisiä syitä olla ottamatta rokotetta. 

Suomessa perustuslakivaliokunta harjoittaa ennakkokontrollia ja arvioi jo etukäteen hallitusten esitysten perustuslainmukaisuuden ja suhteen kansainvälisiin sopimuksiin. Tällöin vältytään tilanteilta, jossa jokin laki todettaisiin myöhemmin perustuslainvastaiseksi. Kansainvälisesti vertaillen Suomessa on kuitenkin aika maltillisesti rajoitettu monen kansalaisen itsestään pitämiä perusoikeuksia eri lakien nojalla. Jokaisen esityksen osalta harkitsemme esityksen välttämättömyyttä ja oikeasuhtaisuutta tarkkaan, jotta vältymme ylilyönneiltä.

Koronapassi on vaihtoehto lakiin perustuville, perusoikeuksia merkittävämmin rajoittaville muille rajoituksille. Passia ei edellytetä yksilön välttämättömien palveluiden kuten kaupassa, apteekissa tai huoltoasemalla käynnin yhteydessä. Hallitus selvittää koronapassin laajentamista työpaikoille. Työnanatajajärjestöt haluavat passin työpaikoille, kun taas työntekijärjestöt vastustavat sitä. Asia eteneekin kolmikantaneuvotteluun yhteisen näkemyksen löytymiseksi. 

Helpointa passista olisi säätää työpaikoille, joissa rokotukset tarvitaan turvallisuussyistä kuten nytkin terveydenhuollon tehtävissä. Jos työntekijällä ei olisi koronapassia, niin silloin on monia vaihtoehtoja. Työnantaja voi järjestää tilanteen erilaisilla työjärjestelyillä, etätyöllä tai lomautuksin. Jos rokotteita ei voi ottaa terveydellisistä syistä, niin nämä tilanteet on täytyy säätää erikseen, jotta tilanne ei muodostu kenenkään kannalta kohtuuttomaksi.

Eduskunnassa on vielä pari viikkoa tiivis työtahti ennen joulun istuntotaukoa. Vielä tällä viikolla saamme käsiteltäväksi esityksen sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle suunnatusta velvoitteesta ottaa rokote, mutta yleistä rokotepakkoa ei hallituksen piirissä valmistella. Tämä on nyt kilpajuoksua viruksen leviämisen ja rajoitustoimenpiteiden kanssa ja parhaan ymmärryksen mukaisesti yritämme taltuttaa viruksen leviämistä, joka ei ole osoittautunut helpoksi tehtäväksi.

Johanna Ojala-Niemelä (sd.)

Kansanedustaja

Kirjoitus on julkaistu Uusi Rovaniemi-lehdessä 8.12.2021

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *