Henkilökohtainen tarinani hyvinvointivaltiosta nimeltä Suomi

Suht tasan vuosi sitten olin käynyt läpi aivoleikkauksen.

Leikkaus kesti lähes kuusi tuntia ja operaatioon osallistui kymmenen sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista: kolme lääkäriä, kuusi sairaanhoitajaa ja yksi lääkintävahtimestari. Lasku toimituksesta oli 420 euroa.

Tämä kertoo tarinaa hyvinvointivaltiosta nimeltä Suomi, jossa jokainen saa apua sairastuessaan. Palvelut rahoitetaan yhteisesti kerätyin verovaroin, eivätkä asiakasmaksut saa muodostua kenenkään hoidon esteeksi.

Vuosi sitten lähdin liikkeelle hapuilevin askelin rollaattorin avulla. Onneksi pääsin kuntoutuksen piiriin ja toipuminen on sujunut hyvin fysio- ja toimintaterapeuttien avustuksella. Oma sairastumiseni syvensi sosiaali- ja terveyspalveluiden merkitystä meille jokaiselle.

Arkikokemuksen lisäksi lainsäätäjänä ja -soveltajana minulla on hyvä käsitys hyvinvointialueen rakentamisesta pitkien etäisyyksien Lapissa, jossa lähipalvelut on oltava jokaisen ulottuvilla.

Jos koet, että minulla on annettavaa tähän työhön, niin olen käytettävissäsi Lapin hyvinvointialuetta rakennettaessa numerolla 198. ❤

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *