Lapin ja Savonlinnan alueen edustajat esittävät rahoituksen jatkamista Itä-Savon ja Länsi-Pohjan keskussairaaloille

Keskustan ja sosialidemokraattien Lapista ja Savonlinnan alueelta valitut kansanedustajat Katri Kulmuni, Hanna Kosonen, Vesa Kallio, Anna-Kristiina Mikkonen, Markus Lohi sekä Johanna Ojala-Niemelä ovat jättäneet talousarvioaloitteen Savonlinnan ja Kemin keskussairaaloiden erillisrahoituksen jatkamisesta.

–        Viime vaalikaudella saavutettu hieno yli poliittisten puolueiden yltänyt yhteisymmärrys turvasi Kemin ja Savonlinnan keskussairaaloille yhdeksän miljoonan euron erillisrahoituksen Lapin ja Etelä-Savon hyvinvointialueilla. Tyrmistys Kemi-Tornion ja Savonlinnan alueilla on ollut suuri, kun jo hallitusohjelmassa hallitus ilmoitti kokoomuksen ja perussuomalaisten toimesta, että tästä rahasta luovutaan, kansanedustajat kertovat. 

Eduskunnan sote-lainsäädäntöön liittyvän lausuman seurauksena hallitus lopulta valmisteli kevään 2023 julkisen talouden suunnitelmaan yhdeksän miljoonan euron suuruisen tuen Lapin ja Etelä-Savon hyvinvointialueille kahden keskussairaalan ylläpitokustannuksiin. 

–        Pidämme erittäin kohtuuttomana Savonlinnan ja Kemi-Tornio-alueen ihmisten palveluiden turvaamisen kannalta, että hallitus nyt luopuu viime vaalikaudella koko eduskunnan tuen saaneesta Lapin ja Etelä-Savon hyvinvointialueiden kahden ympärivuorokautisen keskussairaalan päivystys- ja leikkaustoiminnan tukemiseksi osoitetusta rahoituksesta, kansanedustajat jatkavat. 

–        Hallituksen leikkaus Itä-Savon ja Länsi-Pohjan keskussairaaloita kohtaan on erittäin epäreilu ja ajaa Lapin ja Etelä-Savon hyvinvointialueet vaikeaan asemaan, kun alueilla on muutenkin täytynyt tehdä hallinnollisesti enemmän työtä kahden sairaanhoitopiirin yhdistämiseksi yhdelle hyvinvointialueelle. Itä-Savon ja Länsi-Pohjan erillisrahoituksen jatkaminen on aivan ensisijaista sairaaloiden toiminnan turvaamiseksi, kansanedustajat päättävät. 

Lisätietoja: 

Katri Kulmuni p. 0442555903

Hanna Kosonen p. 09 432 3069 

Vesa Kallio p.040 527 1039

Anna-Kristiina Mikkonen p. 09 432 3118

Markus Lohi p. 09 432 3093

Johanna Ojala-Niemelä p. 050 512 2663