Johanna

Olen 47-vuotias perheenäiti Rovaniemeltä. Toimin neljättä kautta SDP:n kansanedustajana Lapista. Koulutukseltani olen ulkomaankaupan merkonomi ja varatuomari – Lapin yliopiston kasvatteja. Perheeseeni kuuluu aviomieheni Esan lisäksi 12-vuotias Aava-tyttö ja 16-vuotias Veeti-poika. Asumme Rovaniemellä Ounasvaaran juurella. Syntyisin olen Muoniosta, josta kirjoitin ylioppilaaksi.

Eduskuntatyön kautta olen mukana valmistelemassa lainsäädäntöä perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana ja tarkastusvaliokunnassa. Kansainvälisissä tehtävissä olen toiminut mm. Pohjoismaiden neuvoston ja Arktisen alueen parlamentaarikkokonferenssin Suomen valtuuskunnan jäsenenä. SDP:n eduskuntaryhmässä olen toiminut puheenjohtajistossa ja työvaliokunnan jäsenenä.

Minut on valittu Rovaniemen kaupunginvaltuustoon ja olen Lapin liiton valtuuston jäsen, jossa toimin 1. varapuheenjohtajana. Toimin Kemijoki Oy:n hallintoneuvoston puheenjohtajana, Julkisten- ja hyvinvointiliiton edustajiston jäsenenä ja Tradekan hallituksen jäsenenä. Olen mukana myös 4 H-liiton toiminnassa.

Eduskunnan kansanedustaja-sivulta löydät tietoa valiokunnista joissa toimin, luottamustehtävistäni sekä kaikki eduskunnassa pitämäni puheenvuorot. Pääset sivuille tästä.

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.